fredag 6. november 2009

Den store dagen hos dyrlegen !


Våre seks viltre små hadde time hos dyrlegen idag.  Hvordan få med seg seks selvstyrte valper i bil, opp og ned trapper, inn til et stort rom - en "ankomsthall" - hos dyrlegen ??  Hele teamet fra fødselen trådde til:  Randi, Charlotte, Tove og jeg.  To valper på hver, og en til å kjøre bilen.  

På dyreklinikken fikk vi raskt et eget undersøkelsesrom der vi kunne vente.  Vi fire tobeinte trives best på golvet (litt uvant for personalet der virker det som;-P) - valpene var litt usikre først, men slett ikke lenge.  

Tre griseører og tre grisehaler fikk vi inn på golvet, etter det var det lek, jakt, tyverier og utforskning fra de seks små frøkner.  

Alle har nå fått helsebok, vaksine og helseattest + chip satt inn mellom venstre øre og skulderbein.  Hver chip er merket med et ID nummer - og kan avleses hos veterinær om hunden skulle komme bort.  Via ID nummeret registreres så navn på hund + eier (m adresse og telefon).

Heldige er dere som tar over disse små vidunder - Morgan dyrlege skrøt godt av dem, og Hedvig var forundret over at ikke det var leven på undersøkelsesrommet.  

Tove var litt redd det skulle gjøre vondt for valpene med både vaksinestikk og chip stikk......

men Morgan er utrolig til å møte, trygge og behandle de små.  To av dem gav et lite pip da chippen ble satt inn, ellers koste de seg alle sammen med godteriene av lever som var tilgjengelig :-)

Slitne drar vi så hjem til valpemor Teddia - etter å ha fora både henne og de små tenkte vi det skulle bli RO !   Morgan har jo sagt at småfolket kan bli litt slappe av vaksinen...  Men vet du hva - etter litt hvile har de i kveld vært helt rebelske....  propeller på kjøkkengulvet - aviser fyker overalt, vannet skal graves i / ikke drikkes, så det havner over alt.  FULL FART fram og tilbake - og intense (leke)slosskamper.

Tror muskelbuntene sovner snart nå - for det skjer plutselig.  Alle fem valper som var til salgs er solgt, og her blir nok UNDERLIG STILLE om noen dager tenker jeg.


Ingen kommentarer: