søndag 6. september 2009

Vi venter valper !!


Det er allerede to og et halvt år siden dette valpebildet ble tatt. Teddia ganske fersk, på en av sine første turer i "villmarken". Nesten tusen dager har vi hatt sammen med Teddia, og minst dobbelt så mange bilder og gode tur-minner har vi ;-)

Nå er det minst 5 livlige valper i Teddias mage - og forventningene her i huset er store.
Gled dere til å kunne følge oss + titte litt på gamle minner, de to tre månedene dette vil vare. I dag er det 9 dager igjen til "termin".


Sappin (siberian husky) gjør kurtise til Teddia (alaska husky)

Uke 29 i sommer besøkte Teddia sin kommende kjæreste, Sappin, omtrent hver dag.  Ingen av oss trodde at dette førte til noen vellykket parring.  Når vi to-beinte var tilstede satte Teddia for det meste rompa på en stein - trygt og godt, og umulig med skikkelig tilnærming fra Sappin.  Men uten at vi har sett no har nok parret gjort det de skulle. De fikk to hele netter aleine ilag ;-)  

Sappin er like gammel som Teddia - men de har en ganske så ulik oppvekst.  Sappin er aktiv som trekkhund, og bor sammen med "ulve-flokken" i Siljan-skogene.  Sappin har hele livet vært utendørs, og er vant til å trekke i lag med fler!!  Han er rolig og liker kos - og så er han jo en superflott kavaler til Teddia.  


Teddia har vært masse på tur i sitt liv, men hennes flokk er tobeinte.  Hun har sovet i sovepose og telt siden hun var tre måneder.  Verdens beste turkamerat, og god til å trekke sin eier på ski-tur.  Dere skal få se en del bilder fra Teddias liv i et annet innlegg, men nå skal dere først få del i hvor langt vi har kommet i vår "valpe-venting".

Etter uka med besøk hos Sappin dro vi med Teddia på tre ukers fjell-ferie.  Hardangervidda er virkelig et godt sted for vår Husky.  Det eneste problemet må vel sies å være disse sauene.  Men lemen smaker godt, og kano-turer og teltliv er kjekt.  Mot slutten av ferien var ikke lenger Teddia så interressert i å jogge langt.  Blodprøve hos Morgan dyrlege fortalte at det var "MYE" spor etter morkake i Teddias blod.  Så har vi sett henne øke i omfang.  Nå kjenner vi lett at det spreller og sparker i magen.  Skikkelige "bestemor-pupper" har hun fått - og vi har spandert tur til Morgan for å telle valpene.

Det er ikke mulig å få noen sikker telling av valpene der inne. Men MINST fem små firbeinte troll er det.  Når vi teller antall hodeskaller og antall rygg-rader - så kan det så visst ikke være færre enn 5.  

Hjemme på kjøkkenet har vi gjort klar en valpekasse.  Men Teddia er jo vant til å sove rett ved siden av oss.  Vi går spennende dager i møte -> tilvenning til valpekassen må vi få til før fødselen setter igang..

Ingen kommentarer: